ΗΠΑ: Ψευδείς οι κατηγορίες για εμπλοκή μας στην ψηφοφορία της ΠΓΔΜ

Παράλογες και ψευδείς χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ τις κατηγορίες της Μόσχας ότι οι αξιωματούχοι των Πρεσβειών της συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών με την Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Αυτές οι κατηγορίες είναι παράλογες. Οποιαδήποτε πρόταση ότι οι αξιωματούχοι των Πρεσβειών των ΗΠΑ συμμετείχαν στη διαδικασία ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο είναι προφανώς ψευδής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της πΓΔΜ να ξεκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών με την Ελλάδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η συμφωνία Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα