Υπόθεση Κασόγκι: Βρέθηκαν μέλη από τη σορό του - Παραμορφωμένο το πρόσωπο

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Σαουδάραβα δημοσιογράφου  μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη Τζαμάλ Κασόγκι, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες. 

Νωρίτερα την Τρίτη, το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

Λίγες ώρες αργότερα ανώνυμες πηγές δήλωσαν στο Sky News ότι βρέθηκαν διαμελισμένα μέλη από τη σορό του Κασόγκι, ενώ το πρόσωπο του θύματος ήταν «παραμορφωμένο».

Νωρίτερα, ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι: «Μία ημέρα πριν από τη δολοφονία Κασόγκι έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη τρεις Σαουδάραβες. Την ημέρα της δολοφονίας , ομάδα 15 Σαουδαράβων εισήλθε στο προξενείο. Τα στιγμιότυπα από τις κάμερες του προξενείου δείχνουν ότι ο Κασόγκι δεν βγήκε ποτέ απ’ αυτό.

Η ομάδα των Σαουδαράβων επισκέφθηκε ένα δάσος στην Κωνσταντινούπολη καθώς και την πόλη Γιάλοβα.  Σαουδάραβες αξιωματούχοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέρες πριν από τον θάνατό του. Θέλω  αυτοί οι 18 να μείνουν και να δικαστούν στην Τουρκία. Ο θάνατος του Κασόγκι ήταν βάρβαρος».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της. Παράλληλα επιβεβαίωσε και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»

Ο 40χρονος Saud al-Qahtani, το δεξί χέρι του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν αυτός που οργάνωσε τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας εντολές μέσω Skype, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο al-Qahtani συνομίλησε μάλιστα με τον Κασόγκι μέσω Skype και εκτόξευσε βρισιές και κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται Τούρκους και Σαουδάραβες αξιωματούχους.

«Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου», ανέφερε ο al-Qahtani σύμφωνα με τουρκική πηγή. Δεν έχει διαπιστωθεί ωστόσο αν τελικά το δεξί χέρι του πρίγκιπα παρακολούθησε τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ή απλά πείστηκε γι’ αυτή μέσω των «αποδεικτικών στοιχείων».

Από εκεί και πέρα κάθε ημέρα που περνάει έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο που έχει να κάνει με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το κανάλι A Haber μετέδωσε το υλικό, όπου φαίνονται τρεις άνδρες με κουστούμια να κόβουν έγγραφα και στη συνέχεια να τα καίνε σε ένα βαρέλι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για έγγραφα που σχετίζονται με τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Χθες δημοσιεύτηκε βίντεο με εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταγράφουν διακρίνεται φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο, όπου που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε από την πλευρά του οπτικό υλικό που προέρχεται από τις κάμερες παρακολούθησης και δείχνει, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, έναν από τους σαουδάραβες πράκτορες να βγαίνει από το κτίριο του προξενείου από πίσω πόρτα φορώντας τα ρούχα που φορούσε ο Τζαμάλ Κασόγκι εισερχόμενος, καθώς και ψεύτικο μούσι.

Επρόκειτο, σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, για μία απόπειρα να φανεί ότι ο Κασόγκι βγήκε κανονικά από το κτίριο, όπως αρχικά ανέφερε το Ριάντ μετά την εξαφάνισή του.

Οι αποκαλύψεις αυτές του τουρκικού Τύπου γίνονται μία ημέρα πριν από τη προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Ερντογάν κατά την οποία έχει δεσμευθεί να πει «όλη την αλήθεια» για τον θάνατο του Κασόγκι.

 

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα