Σφοδρή επίθεση Ιβάνοφ: Η ιστορία περιφρονεί τη δωροδοκία

Σφοδρή επίθεση εναντίον όσων ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Σκοπιανός πρόεδρος  Γκιόργκι Ιβάνοφ, αφήνοντας υπαινιγμούς για δωροδοκία.

«Ας μην αφήσουμε το ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, για το Σκοπιανό επ’ ευκαιρία της επετείου ίδρυσής τoυ Κομιτάτου («Μακεδονική» Επαναστατική Οργάνωση) που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Οκτωβρίου 1893 και πρόσθεσε

«Οι άνθρωποι γιορτάζουν πάντα το γενναίο, και η ιστορία περιφρονεί τη δωροδοκία. «Σε όλες σχεδόν τις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας μας, ο λαός μας πήρε σοφή απόφαση. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες τάχθηκαν ενάντια στις βιαστικές, επιβαλλόμενες και επιβλαβείς λύσεις που υιοθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη εθνική συναίνεση.

Στο δημοψήφισμα, ο λαός εξέφρασε την κυριαρχία του και απέρριψε κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνοσυνέλευση της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψη, αλλά η πλειοψηφία των εκπροσώπων του λαού έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού.

Υψιστος στόχος του έθνους μας ήταν δημιουργία δικού του κράτους. Η 23η Οκτωβρίου είναι ημέρα ορόσημο για τον ‘Μακεδονικό επαναστατικό αγώνα’ αμέτρητοι ‘Μακεδόνες’ πατριώτες θυσίασαν τη ζωή τους για την υλοποίηση αυτού του ιδανικού.

Σήμερα, το όνειρό τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πΓΔΜ είναι πραγματικότητα. Αλλά η ελευθερία δεν κατακτάται μια για πάντα, αλλά καθημερινά και συνεχώς. Επομένως, η υποχρέωση της γενιάς μας είναι να μην επιτρέψουμε την παραμόρφωση του ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους μας της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’.

Χρειάζεται θάρρος και εγκαρτέρηση στην άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της διατήρησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του κράτους. Το θάρρος που επέτρεψε στους ‘’Μακεδόνες’’ επαναστάτες και μαχητές να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Μόνο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος η ‘Μακεδονία’ θα είναι προστάτης της ελευθερίας μας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Αμερικανικό δάκτυλο στην ψηφοφορία στην πΓΔΜ καταγγέλλει η Μόσχα

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα