Ερντογάν: Βάρβαρη και προσχεδιασμένη η δολοφονία του Κασόγκι

Ερντογάν: Βάρβαρη και προσχεδιασμένη η δολοφονία του Κασόγκι

 Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση θανάτου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι δίνει αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στο Τουρκικό κοινοβούλιο.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν βάρβαρη και προσχεδιασμένη μέρες πριν από τις 2 Οκτωβρίου δήλωσε στη Βουλή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από την δολοφονία.

Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, ήταν χωρισμένοι σε ομάδες και όλοι πήγαν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, πρόσθεσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση ιατροδικαστή, αλλά και του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, διεμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της.

Παράλληλα επιβεβαίωσε και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Στην Τουρκία η αρχηγός της CIA

Η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ εστάλη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «να παρευρεθεί στις έρευνες των τουρκικών αρχών» για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τζίνα Χάσπελ έφθασε στην Αγκυρα την χθεσινή νύκτα , λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Τουρκίας. Η ομιλία του Ερντογάν άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας.

Βρέθηκε το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα σε πηγάδι

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η σορός του δημοσιογράφου βρέθηκε σε πηγάδι στην κατοικία του σαουδάραβα προξένου. 

 Αυτό φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου. Είχε βρεθεί εκεί για να παραλάβει ένα έγγραφο που χρειαζόταν για τον επικείμενο γάμο του. Ο 59χρονος Σαουδάραβας δημοσιογράφος, που είχε εγκαταλείψει τη χώρα του και ζούσε στις ΗΠΑ εργαζόμενος στην Washington Post, μπήκε στο προξενείο λίγα λεπτά μετά τις 13:00 και δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Ομάδα από 15 Σαουδάραβες πράκτορες, δολοφόνησε τον Κασόγκι. Σύμφωνα μάλιστα με σαουδαραβική πηγή, πήγαν στον πρίγκιπα διάδοχο τα δάχτυλα του 59χρονου δημοσιογράφου, ως απόδειξη πως η… αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς!

Αν και η Σαουδική Αραβία κάνει ό,τι μπορεί για μην μπλέξει τον πρίγκιπα διάδοχο, υπάρχουν πληροφορίες πως το «δεξί του χέρι», Σαούντ αλ Κατάνι ήταν εκείνος που «διηύθυνε» τη δολοφοία μέσω Skype και ζήτησε από τους πράκτορες να του πάνε «το κεφάλι του σκύλου»!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα