Τουρκία: Βρέθηκε το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα σε πηγάδι

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

 Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου. Είχε βρεθεί εκεί για να παραλάβει ένα έγγραφο που χρειαζόταν για τον επικείμενο γάμο του. Ο 59χρονος Σαουδάραβας δημοσιογράφος, που είχε εγκαταλείψει τη χώρα του και ζούσε στις ΗΠΑ εργαζόμενος στην Washington Post, μπήκε στο προξενείο λίγα λεπτά μετά τις 13:00 και δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.
 
 Να αποκαλύψει τη «γυμνή αλήθεια» για την υπόθεση υποσχέθηκε ο Ερντογάν
 
Αποκαλύψεις που θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τη Σαουδική Αραβία και τον διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, υποσχέθηκε πως θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Αναλυτές θεωρούσαν ότι ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία θα έδιναν ανταλλάγματα στον Ερντογάν ώστε να μην παρουσιάσει ατράνταχτες αποδείξεις, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να επετεύχθη.
 
Οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχουν τέλος. Κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία, τα οποία επιμελώς διαρρέουν οι τουρκικές υπηρεσίες,
 
Μάλιστα όπως όλα δείχνουν ο Κασόγκι πριν δολοφονηθεί από την ομάδα των επαγγελματιών, μίλησε στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν ο οποίος του ζήτησε να επιστρέψει πίσω. Όταν εκείνος αρνήθηκε το τηλέφωνο πήρε κάποιο μέλος της ομάδας και άκουσε τις εξής διαταγές: «Φέρτε μου το κεφάλι του σκύλου»
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα