Βρετανία: Σοκάρει η συμμορία των βιαστών - Καταδικάστηκαν 20 άτομα

Βρετανία: Σοκάρει η συμμορία των βιαστών - Καταδικάστηκαν 20 άτομα

Είκοσι άνδρες καταδικάστηκαν στη Βρετανία για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση πολλών νεαρών κοριτισιών σε διάστημα τουλάχιστον επτά ετών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις εισαγγελικές αρχές.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για περισσότερα από 120 αδικήματα σε βάρος 15 νεαρών κοριτσιών στο Χάντερσφιλντ της βόρειας Αγγλίας, στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2011. Οι 16 από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 μέχρι 18 έτη. Η ποινή των υπολοίπων θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

"Οι άνδρες αυτοί στόχευαν σκοπίμως τα ευπαθή θύματά τους, τα αποπλανούσαν και τα εκμεταλλεύονταν για να ικανοποιούνται σεξουαλικά" είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Μάικλ Κουίν. "Κάποιες φορές χρησιμοποιούσαν απειλές και βία, ενώ τα ανάγκαζαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά", εξήγησε. "Ενδιαφέρονταν μόνο για τον εαυτό τους και θεωρούσαν τα κορίτσια αυτά αντικείμενα που μπορούσαν να χρησιμοποιούν και να κακοποιούν κατά βούληση", πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια η Βρετανία έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας ανηλίκων. Εκατοντάδες κορίτσια έπεσαν θύματα μεγάλλων συμμοριών – συχνά τα περισσότερα από τα μέλη αυτών των ομάδων ήταν άνδρες ασιατικής καταγωγής. Τον Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει τα παιδιά να μην πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και συμμοριών που τα βιάζουν και τα αναγκάζουν να γίνονται βαποράκια ναρκωτικών.

Μόνο πέρσι αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές τουλάχιστον 550 περιπτώσεις ανηλίκων –τα δύο τρίτα εξ αυτών ήταν Βρετανοί– που έπεσαν θύματα εμπορίου ανθρώπων. Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα οργανωμένων συμμοριών είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα