Προκλητικός Ερντογάν για Babaros: Θα απαντήσουμε σθεναρά σε Ελλάδα και Κύπρο

Προκλητικός Ερντογάν για Babaros: Θα απαντήσουμε σθεναρά σε Ελλάδα και Κύπρο

Απειλές για «σθεναρή απάντηση» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο της δήθεν παρενόχλησης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros από ελληνική φρεγάτα. 

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο ότι «σε αυτού του είδους τις εμμονές θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απάντησή μας με τον πιο σθεναρό τρόπο τόσο στο πεδίο (της μάχης) όσο και σε διπλωματικό επίπεδο». 

«Ακούμε με λύπη για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία στην ανατολική Μεσόγειο (…) Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

«Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος ποια θα είναι η τύχη των προσπαθειών τους» προειδοποίησε, με το βλέμμα σε Αθήνα και Λευκωσία. 

«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από εδώ ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

«Το Barbaros θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο Θάλασσα παρά το "πρόσφατο περιστατικό" με την ελληνική φρεγάτα» διεμήνυσε από πλευράς του την ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. 

Μιλώντας σε συνέδριο επίσης από τη Σμύρνη, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας επανέλαβε ότι «οι κινήσεις της ‘’ελληνοκυπριακής διοίκησης’’ στη Μεσόγειο είναι "απαράδεκτες"».

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, επανέλαβε την υποστήριξη της «τουρκοκυπριακής κυβέρνησης» στην Τουρκία.

Ο Νάμι κατηγόρησε τη Λευκωσία για μονομερή βήματα στην περιοχή παρά την «φιλική προσέγγιση» της τουρκοκυπριακής πλευράς. «Γι 'αυτό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε.


skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα