Προκαλεί η Τουρκία: Το Barbaros θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή

Προκαλεί η Τουρκία:  Το Barbaros θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή

Το ερευνητικό μας πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσουν τους νέες εργασίες για τους κανόνες εμπλοκής τους οποίους επεξεργάστηκε το πολεμικό ναυτικό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.

Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια των διυλιστηρίων STAR στην Αττάλεια μαζί με τον υπουργό ενέργειας Οζντίλ Ναμί φανέρωσε τα σχέδια που έχει η Τουρκία καθώς είπε «συνεχίζουμε ανέκαθεν σε πολλά πεδία τη συνεργασία μας με τη βόρεια Κύπρο. Ιδιαίτερα έχουμε πολλά κοινά προγράμματα στα οποία συνεργαζόμαστε σχετικά με την ενέργεια του νησιού», ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι η παρενόχληση του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Κύπρου».

Όπως είπε, το Μπαρμπαρός συνεχίζει τις εργασίες του στο πλαίσιο της ‘αδειοδότησης’ που έχει δοθεί: «Θα ασκήσει αυτά τα δικαιώματά του μέχρι τέλους. Είχαν γίνει και στο παρελθόν παρόμοιες σεισμικές έρευνες στο πλαίσιο αδειοδότησης που έδωσε η ‘τδβκ’”. Το είχαμε δηλώσει ότι, προτού γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός και προτού καθίσουμε στο τραπέζι οι δύο πλευρές για να διασφαλιστεί συμφωνία για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων δεν αποδεχόμαστε αυτά τα μονομερή βήματα. Το επαναλαμβάνω και σήμερα, το Μπαρμπαρός θα συνεχίσει τα καθήκοντά του εκεί. Το πολεμικό ναυτικό του Γενικού Επιτελείου μας έκανε νέες εργασίες για τους κανόνες εμπλοκής. Σύντομα θα το δημοσιοποιήσουμε και αυτό στην κοινή γνώμη», ανέφερε.

 

politis.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα