Τσαβούσογλου για υπόθεση Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει σε οποιονδήποτε ηχογραφήσεις

Τσαβούσογλου για υπόθεση Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει σε οποιονδήποτε ηχογραφήσεις

Η Τουρκία δεν έχει μοιραστεί οποιεσδήποτε ηχογραφήσεις με οποιονδήποτε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πληροφορίες ότι η Άγκυρα έδωσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας ενός αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο", δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το σχόλιο αυτό έκανε ο Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

Η Σαουδική Αραβία αρνείται τους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων σύμφωνα με τους οποίους ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και το πτώμα του απομακρύνθηκε από εκεί. Η εξαφάνιση και ο πιθανός θάνατός του έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και ένταση στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα