ΠγΔΜ: Στην τελική ευθεία η διαδικασία για τις συνταγματικές αλλαγές

ΠγΔΜ: Στην τελική ευθεία  η διαδικασία για τις συνταγματικές αλλαγές

Στην τελική ευθεία  η διαδικασία για τις συνταγματικές αλλαγές στην πΓΔΜ, με το πρακτορείο ibna να μεταδίδει ότι η κρίσιμη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ημέρα.

Το VMRO-DPME επιμένει ότι θα ψηφίσει «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν «διαρροές», τότε ο Ζάεφ δεν θα καταφέρει να διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών και η γειτονική χώρα θα μπει σε τροχιά πρόωρων εκλογών. προεκλογική τροχιά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του VMRO Αντόνιο Μιλόσοσκι καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση τουλάχιστον δύο βουλευτών του κόμματος για να ψηφίσουν σήμερα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ λέει χαρακτηριστικά: «Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του ο κ. Μιλόσοσκι. Οπως επισημαίνει, οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα