Kριμαία: Θύμα μπούλινγκ ο νεαρός δράστης της επίθεσης στο κολέγιο

Kριμαία: Θύμα μπούλινγκ ο νεαρός δράστης της επίθεσης στο κολέγιο

Οι νεκροί από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στο πολυτεχνικό κολέγιο στο Κερτς της Κριμαίας, έφθασαν τους 21, μεταξύ των οποίων 16 φοιτητές (συμπεριλαμβανομένου και του δράστη) και 5 μέλη του προσωπικού,  ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 40 ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας, ενώ οι ανακριτικές αρχές έδωσαν εντολή για την διερεύνηση της προσωπικότητας του δράστη της μαζικής αυτής δολοφονίας Βλαντιλάβ Ροσλιακόφ.

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα ο επίσημος κατάλογος των θυμάτων της τραγωδίας αυτής, που αποτελείται από 20 ονόματα. Στα θύματα περιλαμβάνονται 15 φοιτητές εκ των οποίων οι 6 ήσαν ανήλικοι και πέντε ενήλικοι. Στο μεταξύ επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν σήμερα στην Μόσχα με αεροσκάφος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών για να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Interfax ότι δόθηκε εντολή να διεξαχθεί ψυχιατρική έρευνα μετά θάνατον για τον Ροσλιακόφ, δράστη του συγκεκριμένου εγκλήματος. 

Η ίδια προσέθεσε ότι έχουν προγραμματισθεί επίσης οι αναγκαίες ιατροδικαστικές και βαλλιστικές εξετάσεις.

Η βουλευτής Κριμαίας Όλγα Κοτίδη και μέλος της αρμόδια επιτροπής για ζητήματα άμυνας και ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας είπε ότι θα ελεγχθεί το εκπαιδευτικό κέντρο σκοποβολής που έδωσε την άδεια για οπλοφορία στον δράστη της μαζικής αυτής δολοφονίας.

Ο νεαρός δράστης, την ημέρα που επισκέφθηκε το οπλοπωλείο στην πόλη Κέρτς, από το οποίο αγόρασε 150 σφαίρες , ήταν πάντως ήρεμος και είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δήλωσε υπάλληλος του καταστήματος στο πρακτορείο TASS.

«Ένας συνηθισμένος , ήρεμος άνθρωπος…δεν προκαλούσε καμία υπόνοια» δήλωσε ο υπάλληλος , προσθέτοντας ότι «ελέγξαμε όλα τα αναγκαία έγραφα και ήταν εντάξει»

Ο δράστης, σύμφωνα με την πρώην φιλενάδα του, την οποία επικαλείται σήμερα το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ήθελε να εκδικηθεί μαθητές που τον ταπείνωναν και «δεν ήθελε πια να ζει».

«Έλεγε πως δεν εμπιστεύονταν πια τους ανθρώπους, από τότε που πρόσωπα στην τάξη του είχαν αρχίσει να τον ταπεινώνουν επειδή δεν ήταν όπως οι άλλοι», εξήγησε η 15χρονη φιλενάδα του στο RT ζητώντας να μην κατονομασθεί. 

«Για τον λόγο αυτό ο Βλαντισλάβ «δεν ήθελε πια να ζει και επιθυμούσε να εκδικηθεί γι αυτές τις ταπεινώσεις», πρόσθεσε.

«Είχαμε ένα κοινό ενδιαφέρον, καθώς προπονούμαι στην σκοποβολή.

Είχε κι αυτός πάθος για την σκοποβολή, του άρεσαν διάφοροι τύποι όπλων» διευκρίνισε στο RT . «Όταν συζητούσαμε μαζί, όλα ήταν καλά.

 Ήταν ευγενικός και ευαίσθητος, με βοηθούσε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε ακόμη η έφηβη.

O πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης στην αποτρόπαια αυτή πράξη του να είχε και άλλους συνεργάτες, ισχυριζόμενος ότι όλη αυτή την επίθεση δεν θα μπορούσε να την έχει προετοιμάσει μόνος του.

« Σκοπός της ανάκρισης είναι να βρεθεί ποιος τον προετοίμασε γι' αυτό το έγκλημα. 

Στην περίπτωση αυτή έδρασε μόνος του. Αυτό είναι κατανοητό, έχει αποδειχθεί. Ωστόσο την προετοιμασία κατά την δική μου άποψη και τις απόψεις συναδέλφων, δεν μπορούσε να την κάνει αυτό το κάθαρμα μόνος του», δήλωσε ο Αξιόνοφ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ισχυρίσθηκε ότι η μαζική αυτή δολοφονία ήταν λεπτομερώς οργανωμένη.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο κοσμήτορας της Σχολής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας Γιούρι Ζίντσενκο, στο Κερτς αυτή την στιγμή παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη σε τραυματίες και συγγενείς των τραυματιών οι καλύτεροι ψυχολόγοι της χώρας.

Ο Ζίντσενκο δήλωσε ότι καθήκον των ψυχολόγων είναι, σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση να συμβάλουν στον μέγιστο βαθμό στη σωματική αποκατάσταση και στην ψυχική υγεία των τραυματιών και των οικείων τους και να μην επιτρέψουν να τους κυριεύσει ο πανικός.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα