Εκρηξη σε κολέγιο της Κριμαίας: Στους 19 οι νεκροί. Αυτοκτόνησε ο δράστης

Εκρηξη σε κολέγιο της Κριμαίας: Στους 19 οι νεκροί. Αυτοκτόνησε ο δράστης

Στους 19, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τεχνικό Λύκειο στην Κριμαία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς, οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Πέρα από τους νεκρούς, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι ακόμα τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι πολλοί από τους οποίους παιδιά.

Η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε όχι έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού. Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 



Η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Kerch FM έδειξαν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο στο Κερτς, όπου από την έκρηξη σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

  

in

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα