Τρομοκρατικό χτύπημα στην Κριμαία: Έκρηξη και πυροβολισμοί, φοιτητής ο δράστης

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Κριμαία: Έκρηξη και πυροβολισμοί, φοιτητής ο δράστης

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Κριμαίας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδος), σε τεχνικό Κολέγιο στο Κερτς.

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε τεχνικό Λύκειο στην Κριμαία έχει φθάσει τους 18, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ίδιος είπε στην κρατική τηλεόραση πως ο ύποπτος για την έκρηξη είναι ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

 Η έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Κερτς της κριμαϊκής χερσονήσου οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδια βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Σεργκέι Μελίκοφ, τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Kerch FM έδειξαν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κοντά στο κολέγιο στο Κερτς.

Η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Η Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη στο κολέγιο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ακούστηκε μια έκρηξη, όλα τα τζάμια έσπασαν. Και μετά, ένοπλοι εμφανίστηκαν και άρχισαν να τρέχουν, να ανοίγουν πόρτες και να πυροβολούν τους πάντες», δήλωσε ένας καθηγητής σύμφωνα με το RT. Επίσης, ένας φοιτητής δήλωσε ότι είναι μαυροσκοφόρους ένοπλους με τουφέκια να βγαίνουν από τις τουαλέτες της σχολής λίγο μετά την έκρηξη!

«Υπάρχουν πολλοί (μασκοφόροι) αλλά δεν μπορώ να πω πόσοι. Πυροβολούσαν μαθητές και καθηγητές, όποιον έβρισκαν μπροστά τους! Δεν νομίζω να σκότωσαν πολλούς, είδα έναν ή δυο. Πετούσαν και εκρηκτικά», δήλωσε ο φοιτητής.

Η ανακοίνωση της ρωσικής Επιτροπής Έρευνας, αναφέρει 13 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, άγνωστος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος μεταλλικά αντικείμενα πυροδοτήθηκε στο κυλικείο του πολυκλαδικού λυκείου του Κερτς. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι έφηβοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση των κυριότερων ποινικών υποθέσεων στη Ρωσία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, 34 από τους τραυματίες, ο περισσότεροι μαθητές, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Αιτία της έκρηξης που σημειώθηκε στον χώρο της σχολής αρχικά ειπώθηκε ότι ήταν η διαρροή υγραερίου. Μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, εξακριβώθηκε ότι πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε μεταλλικά θραύσματα.

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για εισβολή ενόπλων που φορούσαν μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ άλλοι πυροδοτούσαν εκρηκτικά. Επίσης, μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία τεράστια έκρηξη και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.

«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα