Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την υπόθεση Κασόγκι: Τον διαμέλισαν ζωντανό μέσα σε 7 λεπτά

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την υπόθεση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος πλέον θεωρείται δεδομένο ότι έχει δολοφονηθεί και μάλιστα με πολύ βάναυσο τρόπο.

Όλα έγιναν μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όμως, πολλά ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με το πώς πέθανε ο Κασόγκι.

Τα δημοσιεύματα σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι ποικίλλουν και προκαλούν ανατριχίλα. Το CNN μετέδιδε την Τρίτη, επικαλούμενο δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, ότι ο Κασόγκι τεμαχίστηκε μέσα στο προξενείο, αφού πρώτα δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν δει και στελέχη μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, φαίνεται να προηγήθηκε μάχη του Κασόγκι με τους εκτελεστές του ενώ το smart watch που φορούσε ο ίδιος φέρεται να έχει καταγράψει και τη στιγμή του θανάτου του.

Απ’ την πλευρά της, η ιστοσελίδα Middle Easte Eye, επικαλούμενη πηγή που έχει ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι, μεταδίδει ότι ο δημοσιογράφος διαμελίστηκε, όσο ήταν ακόμα ζωντανός, μέσα σε επτά λεπτά. Στο ηχητικό φέρεται ν’ ακούγονται οι τελευταίες κραυγές του Κασόγκι πριν να του γίνει ένεση με κάποια άγνωστη ουσία.

Η Wall Street Journal σε ρεπορτάζ της εκφράζει την άποψη ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο γραφείο του Σαουδάραβα προξένου αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια ναρκώθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο ηχητικό ακούγεται μια φωνή να καλεί τον πρόξενο να φύγει από το δωμάτιο και μια άλλη φωνή -την οποία Τούρκοι έχουν αναγνωρίσει ως τον ειδικό στην ιατροδικαστική από τη Σαουδική Αραβία Σαλάχ αλ Ταμπίκι- να συστήνει σε όσους είναι παρόντες να βάλουν μουσική ενώ αυτός θα τεμαχίζει την σορό του Κασόγκι.

Την ίδια στιγμή, ερευνητές από την Κωνσταντινούπολη διεξαγάγουν πρόσθετες έρευνες στην κατοικία του Σαουδάραβα πρόξενου, ο οποίος, όμως, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, έχει εγκαταλείψει τη χώρα και έχει επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα