Brexit: Το ιρλανδικό οδηγεί σε αδιέξοδο της συνομιλίες. υπο ακραία πίεση η Μέι

Brexit: Το ιρλανδικό οδηγεί σε αδιέξοδο της συνομιλίες. υπο ακραία πίεση η Μέι

Η Βρετανία πρέπει να αντισταθεί στο μπούλινγκ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να πιέσει για μία σούπερ συμφωνία ελευθέρου εμπορίου κατά το πρότυπο εκείνης που συνδέει την ΕΕ με το Καναδά, γράφει στην εβδομαδιαία του στήλη στην εφημερίδα Telegraph ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και εκ των επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της εξόδου της χώρας του από την Ενωση, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις του Brexit έχουν φθάσει σε «κρίσιμο σημείο» και ότι η Τερέζα Μέι πρέπει να αλλάξει ρότα.

Παράλληλα, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) εντείνει την πίεση επί της κυβέρνησης και από την πλευρά του, ανακοινώνοντας ότι πλέον θεωρεί ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι «πιθανόν αναπόφευκτο».

Λιγότερο από έξι μήνες πριν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση, οι τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Λονδίνου δεν κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου, λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με θέμα το Brexit.

Ο  Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν ως τον πιθανότερο να αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι, γράφει στο σημερινό του άρθρο: «Ερχεται μία στιγμή που πρέπει να υψώσεις το ανάστημά σου απέναντι στο μπούλινγκ. Μετά από περισσότερο από δύο χρόνια αδίστακτου εκφοβισμού εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειο να αντισταθεί», γράφει εντείνοντας την πίεση των ακραιφνών υποστηρικτών του Brexit προς την πρωθυπουργό για να εγκαταλείψει το σχέδιό της για την έξοδο.

«Υπάρχει καλύτερο...Είναι το «Super Canada» μηδέν δασμοί, μηδέν ποσοστώσεις, συμφωνία ελευθέρου εμπορίου στον πυρήνα μίας βαθιάς και ειδικής σύμπραξης. Είναι το σωστό και για τις δύο πλευρές και είναι η ώρα να την επιδιώξουμε». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα