Ισόβια στον Δανό εφευρέτη που δολοφόνησε και διαμέλισε τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ

 Την καταδίκη του Πέτερ Μάντσεν σε ισόβια κάθειρξη επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοπεγχάγης.

Ο 47χρονος Δανός εφευρέτης είχε κριθεί ένοχος τον Απρίλιο για τη δολοφονία και τον διαμελισμό της 30χρονης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

Χωρίς να ομολογήσει, και υποστηρίζοντας την εκδοχή του θανάτου από ατύχημα, ο Μάντσεν ουδέποτε αμφισβήτησε την ετυμηγορία για την ενοχή του. Ο 47χρονος δεν είχε προσφύγει κατά της καταδίκης του, συνεπώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε μόνο επί της απόφασης της καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη. Μια ποινή που τυπικά διαρκεί περίπου 15 χρόνια στη Δανία.

Η Βαλ είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο του Μάντσεν στις 10 Αυγούστου 2017, προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired, σχετικά με τα σχέδια του πλούσιου Δανού να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς. Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση της δημοσιογράφου. Η σορός της βρέθηκε στη θάλασσα, διαμελισμένη.

Η νεκροψία προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί. Το θύμα έφερε 14 τραύματα μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα.

Η εισαγγελία εξάλλου επικαλέστηκε τα άχρηστα εργαλεία για ένα υποβρύχιο τα οποία μετέφερε στο σκάφος ο κατηγορούμενος λίγο πριν διαδραματιστούν τα γεγονότα, όπως ένα πριόνι για ξύλα, λουριά βαλίτσας και ένα ακονισμένο κατσαβίδι μήκους 50 εκατοστών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα