Ζάεφ: Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία στον κόσμο και είναι δική μας

Ζάεφ: Υπάρχει μόνο μία Μακεδονία στον κόσμο και είναι δική μας

Σε συνέντευξη του στο MKD ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι «Κατανοώ την αναταραχή με την προσθήκη της λέξης βόρεια στο Μακεδονία. Αλλά θέλω να πω ότι η βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα, η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία και δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Αυτή είναι η μόνη Μακεδονία και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε.

Δεν πρέπει να διχαζόμαστε (για το δημοψήφισμα). Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και σε όλη τη διασπορά μας, ότι η «Μακεδονία» εκπληρώνει την προσδοκώμενη φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας. Έτσι πλέον η χώρα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο, οι πολίτες ζουν σε μακεδονικό έθνος που αναγνωρίζεται από όλους και πλέον η ταυτότητα θα είναι επιβεβαιωμένη και δεν θα γίνει αντικείμενο διαφωνιών ενώ επιβεβαιώνεται και αναγνωρίζεται στην «μακεδονική» γλώσσα. Και όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό».

Για τις φήμες περί ρωσικής ανάμειξης είπε:

«Η Ρωσία δηλώνει δημοσίως ότι είναι ενάντια στη συμμετοχή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και αυτό είναι το νόμιμο δικαίωμά τους. Παντού επισημαίνουμε ότι για εμάς δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά πλήρης ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.  Θέλουμε να οικοδομήσουμε φιλία με τη Ρωσική Ομοσπονδία και να βελτιώσουμε τις σχέσεις, αλλά σίγουρα το 80% των πολιτών είναι για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα