Ο ιερέας μάς βίασε εκατοντάδες φορές

Σοκάρουν οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βασανιστήρια σε παιδιά ναυτικών που φιλοξενούνταν σε χριστιανικό κέντρο στη Σκοτία

Οι αδερφές Μοντγκόμερι, οι οποίες όταν ήταν μικρές έμειναν για χρόνια σε χριστιανικό κέντρο φιλοξενίας παιδιών ναυτικών, καταγγέλλουν: «Ο ιερέας μάς βίασε εκατοντάδες φορές, ενώ η σύζυγός του μας κακοποιούσε σωματικά». 

Τουλάχιστον 12 άτομα κατήγγειλαν στην κάμερα στο BBC ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και σαδιστικών βασανιστηρίων από εργαζομένους στο Lagarie Children's Home, στο Ρου της Σκοτίας. 

Πρόκειται για ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται η χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση Sailors Society, η οποία διατηρούσε πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ναυτικών που είτε ήταν ορφανά είτε ο πατέρας τους έλειπε για καιρό σε ταξίδια. Η έρευνα του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου έφερε στο φως συγκλονιστικές μαρτυρίες που αφορούν την περίοδο 1949-1982.

Η Αντζελα Μοντγκόμερι μαζί με τις αδερφές της Μέρι και Νόρμα έζησαν στο Lagarie όταν η μητέρα τους πέθανε, διότι ο πατέρας τους εργαζόταν σε πλοίο και απουσίαζε συνεχώς. Οπως αποκάλυψαν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Disclosure: Suffer The Children», το δράμα τους άρχισε το 1972, όταν ο ιερέας Γουίλιαμ Μπάρι και η σύζυγός του Μέρι ανέλαβαν τη διοίκηση του ιδρύματος

Εκείνος τις κακοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη τις ξυλοφόρτωνε. «Επειτα από λίγο, ακόμη και αν ήταν τόσο δυσάρεστο, όχι ότι το συνήθιζες, αλλά συνειδητοποιούσες ότι δεν είχε νόημα να αντισταθείς ή να παλέψεις» εκμυστηρεύτηκε η 56χρονη Αντζελα, προσθέτοντας ότι τις επόμενες δεκαετίες και οι τρεις αδερφές αντιμετώπισαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 61χρονος Ρούντι Οστιν κατήγγειλε κακοποίηση από την καλόγρια Αν Μίλαρ, που είχε διευθυντικό ρόλο στο Lagarie.

Ο 58χρονος Φίλιπ Ντόναλντ, που έμεινε στο ίδρυμα για δυόμισι χρόνια, αποκάλυψε ότι η Μίλαρ τον σήκωνε στον αέρα από τα αυτιά, τον έκανε μπάνιο με παγωμένο νερό και αφού κάλυπτε το χέρι της με σαπούνι, το έχωνε μέσα στο λαρύγγι του. Τόσο ο Οστιν όσο και ο Ντόναλντ δήλωσαν ότι βιάστηκαν επανειλημμένα από τον κηπουρό Νόρμαν Σκέλτον. «Με βίασε ξανά και ξανά» είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα