Προκαλεί ο Ακιντζί στα Κατεχόμενα: Δεν θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο

Προκαλεί ο Ακιντζί στα Κατεχόμενα: Δεν θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί,που διαμήνυσε ότι δεν θα επιστρέψει να γίνουν μειονότητα σε μια Κύπρο στην οποία θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι. Ξεκαθάρισε ακόμη πως οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν γίνεται να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια και πως με αυτό είναι σύμφωνα και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», δήλωσε προκλητικότατα ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης


Κατά την διάρκεια της συνάντησης στο «Προεδρικό Μέγαρο» του ψευδοκράτους ο κ.Ακιντζί τόνισε πως η Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί ενώ για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια. Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα».

Ο Βολκάν Μπόζκιρ απο την πλευρά του τόνισε πως η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους και πως σε όλα τα προβλήματα θα ενεργούν από κοινού. «Η επιθυμία της ρωμαίικης πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκυπρίους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε και κατέληξε πως η συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη βάση της πολιτικής ενότητας είναι κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.

kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα