Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα τη στρατιωτική παρέλαση που διεξήχθη στην Πιονγκγιάνγκ "χωρίς την παραδοσιακή επίδειξη των πυρηνικών πυραύλων" ευχαριστώντας τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για την πρωτοβουλία αυτή.

Χιλιάδες στρατιώτες τους οποίους ακολουθούσαν άρματα μάχης και το πυροβολικό παρέλασαν στην Πιονγκγιάνγκ για τον εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας, αλλά αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το καθεστώς δεν παρουσίασε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, εξαιτίας των οποίων έχει υποστεί πολλαπλές διεθνείς κυρώσεις.

"Είναι ένα ισχυρό και πολύ θετικό μήνυμα εκ μέρους της Βόρειας Κορέας", έγραψε στο Twitter ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο εμμένοντας στο γεγονός ότι το θέμα της χρονιάς αυτής είναι "η ειρήνη και η οικονομική ανάπτυξη".

"Ευχαριστώ τον πρόεδρο Κιμ", πρόσθεσε. "Και οι δύο θα δείξουμε σε όλους ότι έχουν άδικο", έγραψε, εκτιμώντας ότι τίποτα δεν αξίζει όσο ένας "καλός διάλογος μεταξύ δύο ανθρώπων που εκτιμούν ο ένας τον άλλον".

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) ανακηρύχθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1948, τρία χρόνια μετά τη διαίρεση της χερσονήσου από την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα κατά τις τελευταίες ημέρες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν από δύο ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι ανέμενε μια νέα προσωπική επιστολή από τον βορειοκορεάτη ηγέτη, εκφράζοντας αισιοδοξία όπως στις συνομιλίες που είχε με τον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής συνόδου κορυφής.

Ενώ οι επαφές δείχνουν να έχουν παγώσει μετά την ακύρωση από τον αμερικανό πρόεδρο στα τέλη Αυγούστου, ενός ταξιδιού στην Πιονγκγιάνγκ του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο λόγω ανεπαρκούς προόδου, τα πρόσφατα προεδρικά μηνύματα στο Twitter μαρτυρούν κάποια χαλάρωση.

Σύμφωνα με απεσταλμένο της Νότιας Κορέας που επισκέφθηκε τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα αυτήν την εβδομάδα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε ότι "η εμπιστοσύνη του" προς τον Ντόναλντ Τραμπ παραμένει "αμετάβλητη".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα