Αυτοί είναι οι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Αυτοί είναι οι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο Ρώσων που κατηγορούνται για την επίθεση στον Σεργκέι και την Γιούλα Σκριπάλ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Βρετανικές Αρχές.

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, υπάρχουν «ισχυρά στοιχεία» σε βάρος των Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, για την επίθεση στο Salisbury σε βάρος του Ρώσου πρώην κατασκόπου και της κόρης του.

Η επίθεση έγινε με νευροπαραλυτικό υγρό και οι Αρχές είπαν ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των δύο αρκετά για να για μια «ρεαλιστική καταδίκη» τους.

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, οι δύο κατηγορούμενοι έφτασαν στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου από τη Μόσχα στις 2 Μαρτίου, έμειναν σε ξενοδοχείο του ανατολικού Λονδίνου και στις 4 Μαρτίου ταξίδεψαν στο Salisbury, όπου βρίσκεται το σπίτι των Σκριπάλ, στην πόρτα του οποίου εντοπίστηκε το δηλητήριο Νοβίτσοκ.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για συνομωσία για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ, της κόρης του και ενός ακόμα ατόμου, του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στο σημείο για το περιστατικό. Η κατοχή και χρήση της δηλητηριώδους ουσίας αντιβαίνει στους διεθνείς νόμους για τα χημικά όπλα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα