Το μεταθανάτιο μήνυμα του Τζον Μακέιν στους Αμερικανούς

Το μεταθανάτιο μήνυμα του Τζον Μακέιν στους Αμερικανούς

Με λόγια αγάπης για την Αμερική ο Τζον Μακέιν «αποχαιρέτησε» την πατρίδα του στην τελευταία του επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας ήθελε να αναγνωσθεί μετα θάνατον.

Την τελευταία επιστολή Μακέιν ανέγνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φοίνιξ ο Ρικ Ντέιβις,  πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του εκλιπόντος γερουσιαστή και νυν εκπρόσωπος της οικογένειας.

Στην επιστολή του, ο Μακέιν αναφέρεται στο προνόμιο  που είχε να υπηρετήσει την πατρίδα του λέγοντας ότι προσπάθησε να το πράξει αυτό με κάθε τιμή, ενώ κάνει και μερικές νύξεις  για τη σημερινή πολιτική κατάσταση.

«Εμείς οι Αμερικανοί αποδυναμώνουμε το μεγαλείο μας όταν μπερδεύουμε τον πατριωτισμό μας με φυλετικές αντιπαλότητες που έχουν γεννήσει μνησικακίες, μίσος και βία σε κάθε γωνιά του πλανήτη», αναφέρει στο μεταθανάτιο μήνυμά του ο Μακέιν.

«Το αποδυναμώνουμε ότι κρυβόμαστε πίσω από τείχη, αντί να τα γκρεμίζουμε, όταν αμφισβητούμε τη δύναμη των ιδανικών μας, αντί να τα εμπιστευτούμε να είμαστε η σπουδαία δύναμη για αλλαγή που πάντα ήμασταν», τονίζει, συμπληρώνοντας: 

«Μην απελπίζεστε από τις παρούσες δυσκολίες, αλλά να πιστεύετε πάντα στις επαγγελίες και το μεγαλείο της Αμερικής. Οι Αμερικανοί δεν τα παρατάνε ποτέ. Δεν παραδινόμαστε ποτέ. Δεν κρυβόμαστε ποτέ από την ιστορία. Κάνουμε ιστορία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στην κηδεία του Μακέιν που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή, σε κοιμητήριο της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, οριστικοποιήθηκε ότι δεν θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μακέιν:

«Ο Πρόεδρος δεν θα παραστεί, εξ όσων γνωρίζουμε, στην κηδεία», δήλωσε ο Ρικ Ντέιβις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπό πολιτικές πιέσεις, εξέφρασε το σεβασμό του στις υπηρεσίες που προσέφερε στο έθνος ο Τζον Μακέιν και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή από την Αριζόνα.  «Παρά τις διαφορές μας στην πολιτική, σέβομαι τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Τζον Μακέιν στη χώρα μας και προς τιμή του, υπέγραψα οι αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την μέρα της ταφής του», ανέφερε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του μετά και την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανύπαρκτη αντίδρασή του στον θάνατο του Μακέιν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: