Καίγονται τα προάστια του Βερολίνου: Μεγάλη φωτιά καταστρέφει δάσος. Εκκενώθηκαν χωριά

Καίγονται τα προάστια του Βερολίνου: Μεγάλη φωτιά καταστρέφει δάσος. Εκκενώθηκαν χωριά

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στα προάστια του Βερολίνου, καίγοντας δάσος και αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν τρία χωριά.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, την ίδια στιγμή που από μεγάφωνα οι κάτοικοι των γύρω οικισμών ειδοποιούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απολύτως αναγκαία. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 540 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, λόγω της πρωτοφανούς έκτασης που έχει λάβει η φωτιά.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει τη σιδηροδρομική σύνδεση γειτονικών πόλεων και οικισμών, αν και προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί τα αεροδρόμια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη, με διάσπαρτες εστίες σε πολλά σημεία, και υπολογίζεται ότι ήδη έχει κάψει έκταση 3.000 στρεμμάτων. Ο καπνός δε είναι ορατός σε απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Οι αρχές φοβούνται μεγάλη καταστροφή, καθώς πλέον δεν καίγεται μόνο η βάση αλλά και οι κορυφές των δέντρων. Πρωταρχικό μέλημα παραμένει η προστασία των γύρω οικισμών.

Η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Βερολίνου υπέφερε από ξηρασία το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο» όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα