Συνελήφθη Ρώσος τρομοκράτης που σχεδίαζε μακελειό στην Γερμανία

Συνελήφθη Ρώσος τρομοκράτης που σχεδίαζε μακελειό στην Γερμανία

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Ρώσο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανία αφότου είχε προσχωρήσει στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι ο ηλικίας 31 ετών ύποπτος, Μαγκομέντ Αλί Σ., ενήργησε από κοινού με τον Γάλλο υπήκοο Κλεμέντ Β. ο οποίος συνελήφθη στην Μασσαλία της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μαγκομέντ Αλί Σ. συνελήφθη σε έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο, όπου φύλασσε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης τριυπεροξείδιου της τριακετόνης, ή TATP, από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Η εκρηκτική ύλη ΤΑΤΡ έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές επιθέσεις από τρομοκράτες στην ανατολική Ευρώπη, τον περασμένο Μάιο στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, το 2016 στις Βρυξέλλες και το 2015 στο Παρίσι.

O ύποπτος σκόπευε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κάποιο σημείο της Γερμανίας με τον οποίο θα προκαλούσε των θάνατο και των τραυματισμό μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα