Ήθελαν να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι είναι καλοί, αλλά τους σκότωσε το ISIS

Ένα ζευγάρι νεαρών ονειροπόλων σκοτώθηκε σε μία επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος τον προηγούμενο μήνα, ενώ έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατα.

Ο Τζέι Όστιν και η Λόρεν Γκέογκαν, και οι δύο 29 ετών, παράτησαν πέρσι τις δουλειές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτον για να πραγματοποιήσουν το μεγάλο ταξίδι. Ο Όστιν, ένας vegan που δούλευε για το αμερικανικό υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης και η Γκέογκαν, μια vegetarian που εργαζόταν στο γραφείο υποδοχής του Πανεπιστημίου Georgetown αποφάσισαν ότι σπαταλούν τη ζωή τους με τη δουλειά.

«Έχω κουραστεί να ξοδεύω τις καλύτερες ώρες της ημέρας μου μπροστά από ένα λαμπερό παραλληλόγραμμο, να χρωματίζω τη ζωή μου με γκρι και μπεζ», έγραψε ο Όστιν στο blog του πριν παραιτηθεί. Έχω χάσει πολλά ηλιοβασιλέματα με την πλάτη μου γυρισμένη».

Όπως αναφέρουν οι New York Times, το ζευγάρι κατέγραφε το ταξίδι τους στο Instagram και σε ένα μπλογκ που διατηρούσαν από κοινού. Εκεί μοιράζονταν με τους ακολούθους τους «την ευγένεια και τις πράξεις καλοσύνης που αντάλλαξαν με αγνώστους».

 

 

 



«Διαβάζετε τις εφημερίδες και καταλήγετε να πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι ένα μεγάλο, τρομακτικό μέρος», έγραφε ο Όστιν. «Ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους επειδή είναι κακοί». «Αλλά εγώ δεν το πιστεύω», συνεχίζει. «Το κακό σαν ιδέα είναι ένα ψέμα που έχουμε εφεύρει για να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα των ανθρώπων που έχουν αξίες και πεποιθήσεις διαφορετικές από τις δικές μας. Εν κατακλείδι οι άνθρωποι είναι ευγενικοί. Εγωκεντρικοί κάποιες φορές και κοντόφθαλμοι αλλά ευγενικοί. Γενναιόδωροι, υπέροχοι και ευγενικοί».

Ωστόσο, το όνειρο του Όστιν και της Γκέογκαν είχε τραγικό τέλος όταν έφτασαν στο Τατζικιστάν, μια χώρα με ισχυρή παρουσία τρομοκρατών που έχει σύνορα με το Αφγανιστάν. Ενώ διέσχιζαν την ενδοχώρα με τα ποδήλατά τους στις 29 Ιουλίου, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους, σύμφωνα με το CBS News. Πέντε άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσαν το ζευγάρι μαζί με άλλους δύο ποδηλάτες, έναν από την Ελβετία και έναν από την Ολλανδία.

Δύο ημέρες αργότερα, το ISIS δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τους ίδιους άνδρες που κάθονται μπροστά από τη μαύρη σημαία της οργάνωσης. Οι άνδρες εμφανίζονται να κοιτάζουν την κάμερα και ορκίζονται να σκοτώσουν τους «δύσπιστους».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα