Οργή και απειλές Τράμπ για τον Πάστορα - Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

Οργή και απειλές Τράμπ για τον Πάστορα - Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια

Νέο ηχηρό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια για την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

 Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», «Δεν έχει τελειώσει ακόμα αυτή η ιστορία».

Η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Η υπόθεση του πάστορα βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, με τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να ζητά την άμεση απελευθέρωσή του.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε χθες ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας.

Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις ΗΠΑ για πολλά χρόνια. Τώρα κρατούν όμηρο έναν εξαίρετο πάστορα. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

«Έχουμε εφαρμόσει κυρώσεις σε βάρος μελών της κυβέρνησή τους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. «Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» πρόσθεσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα