Σάλος με τις κατεπείγουσες προσγειώσεις εξαιτίας απειλών για βόμβες

Σάλος με τις κατεπείγουσες προσγειώσεις εξαιτίας απειλών για βόμβες

Δέκα αεροσκάφη χρειάστηκε να κάνουν κατεπείγουσες προσγειώσεις και αλλαγές στα δρομολόγιά τους στον εναέριο χώρο της Χιλής, της Αργεντινής, του Περού αλλά και της Ελλάδας την Πέμπτη, εξαιτίας απειλών περί τοποθέτησης βομβών.

Τουλάχιστον δύο από τα αεροσκάφη ανήκουν στη LATAM Airlines και τρία στη Sky, εταιρεία της Χιλής που προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους, επιβεβαίωσαν οι ίδιες. Ο Βίκτορ Βιγιαλόμπος Κογιάο, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Χιλής (DGAC), διευκρίνισε ότι έγιναν συνολικά 11 απειλές, δύο από τις οποίες ήταν εντελώς «ανυπόστατες», ενώ αντιθέτως εννιά αφορούσαν πραγματικές πτήσεις.

Μετά τους ελέγχους που έγιναν στα εννέα αεροσκάφη, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν εκρηκτικά σε κανένα και σε τουλάχιστον το ένα επετράπη να συνεχίσει την πτήση του, πρόσθεσε. Οι απειλές έγιναν σε κλήσεις στα γραφεία της LATAM και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας κι η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

Στις τέσσερις από τις πτήσεις, το Σαντιάγο ήταν είτε η προέλευση, είτε ο προορισμός, ανέφερε η DGAC. Το ένα από τα αεροσκάφη είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαντιάγο και κατευθυνόταν στην Αντοφαγκάστα, στον βορρά, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο Σαντιάγο.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση LATAM 2369, από τη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, προς το Σαντιάγο, που βρισκόταν στον αέρα, αναγκάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση στο Πίσκο, στο νότιο Περού, κατά την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής. Το υπουργείο Μεταφορών του Περού ανακοίνωσε ότι ουδείς τραυματίστηκε και ότι κινητοποιήθηκε μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση «βρίσκεται υπό έλεγχο».

Άλλο αεροσκάφος της Sky, που εκτελούσε την πτήση Sky524, είχε απογειωθεί από τη Μεντόσα και προσγειώθηκε κατεπειγόντως στο Σαντιάγο, πριν συνεχίσει προς το Ροσάριο, τον προορισμό.

Χωρίς να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ ο έλεγχος σε πολιτικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε έκτακτη προσέγγιση στο αεροδρόμιο Χανίων λόγω συναγερμού για πιθανή ύπαρξη βόμβας.

antennanews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα