Απίστευτο! Αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο taser εναντίον 87χρονης!

Απίστευτο! Αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο taser εναντίον 87χρονης!

Όπλο taser χρησιμοποίησε την περασμένη Παρασκευή Αμερικανός αστυνομικός προκειμένου να ακινητοποιήσει μια 87χρονη στη Τζόρτζια, ενώ εκείνη μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της, με την αστυνομία να υποστηρίζει από την πλευρά της ότι ακολουθήθηκαν τα ισχύοντα πρωτόκολλα, σημειώνοντας πως η ηλικιωμένη κρατούσε μαχαίρι.

Η 87χρονη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του Taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, Τζος Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το Taser. «Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει… χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα