Άμστερνταμ: Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Σίπχολ

Ένα πρόβλημα με τα συστήματα ελέγχου της αεροπορικής κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ εμπόδιζε τα αεροπλάνα να πραγματοποιήσουν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας (LVNL) ανέφερε σε μια σειρά από τουίτ πως το κύριο σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιείται ανάμεσα στους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παρουσίασε τεχνικά προβλήματα.

(UPD 16:02) Το πρόβλημα ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.00 μ.μ. τοπική ώρα (2.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όμως επετράπη η προσγείωση εισερχόμενων πτήσεων με τη χρήση ενός εφεδρικού συστήματος έπειτα από μικρή καθυστέρηση. Μέσα σε μία ώρα ξεκίνησαν και πάλι οι αναχωρήσεις αεροσκαφών βάσει νέου προγράμματος.

Η ιστοσελίδα του Σίπχολ δείχνει πως δεκάδες αφίξεις και αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν και οι αρχές του αεροδρομίου κάλεσαν τους επιβάτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περαιτέρω ενημερώσεις.

Η LVNL ανέφερε αργότερα πως το κύριο σύστημα επικοινωνιών έχει αποκατασταθεί και ότι διεξάγει έρευνα για τα αίτια του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα