Ο απίστευτος λόγος που ο αρκούδος Γουίνι απαγορεύτηκε στην Κίνα

Το ότι το καθεστώς της Κίνας παρουσιάζει συχνά υπερβολικές «ευαισθησίες» σχετικά με ορισμένα δυτικά πρότυπα και μιντιακές φιγούρες είναι γνωστό. Ωστόσο, η απαγόρευση της ταινίας «Γουίνι το αρκουδάκι» στην τεράστια χώρα οφείλεται σε έναν απίστευτο λόγο.

Η κινεζική κυβέρνηση, λοιπόν, απαγόρευσε την προβολή της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Γουΐνι το αρκουδάκι γιατί η μορφή του κινηματογραφικού αρκούδου χρησιμοποιείται συχνά από κινέζους χρήστες του διαδικτύου για να σατιρίσουν τον πρόεδρο της χώρας, Σι Ζινπίνγκ.

Η εικόνα του «Winnie the Pooh» έχει χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές σε αναφορές στο twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σατιρίσει τον κινέζο πρόεδρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση του Ξι Ζινπίνγκ με τον πρόεδρο Ομπάμα το 2013, αλλά και σε πλάνα του Κινέζου προέδρου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης.

Ακολούθησε το meme του 2014, σε συνάντηση του Jinping με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, όταν ασκήθηκε κριτική στο βλέμμα του Προέδρου. Ο πρόεδρος της Κίνας και το αρκουδάκι έχουν προηγούμενα και η απόφαση να απαγορευτεί η ταινία ήταν μάλλον προβλέψιμη.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο το κινεζικό κράτος δεν επέτρεψε την είσοδο τηλεοπτικού συνεργείου του HBO που γύριζε επεισόδιο της μαγειρικής εκπομπής του Τζέιμι Ολιβερ, στην οποία παρομοίαζε τον Σι Τζινπίνγκ με τον «Winnie the Pooh....

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα