Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα

Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα

Για προσπάθεια ανάμειξης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ για το ονοματολογικό μίλησε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκει σε αυτά και Έλληνες επιχειρηματίες, που δεν κατονομάζει.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Buzzfeed πως η κυβέρνησή του έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι «Έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία» πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 δολάρια σε πολίτες της πΓΔΜ για να προκαλέσουν «βίαια επεισόδια» πριν από το δημοψήφισμα.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται μόλις μερικές ημέρες μετά από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όταν η πΓΔΜ έλαβε επίσημη πρόσκληση για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε ο Ζάεφ, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ζήτησε βοήθεια από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με το δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τους χρηματισμούς, λέγοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνησή του πληροφορήθηκε για την ανάμειξη Ελλήνων επιχειρηματιών μετά τις βίαιες συγκρούσεις έξω από το κοινοβούλιο στα Σκόπια τον Ιούνιο.

«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκλείσουμε ανάρμοστες  δραστηριότητες που θα σημειωθούν εδώ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι πιστεύει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικής σημασίας για την ασφάλεια στην χώρα του.

«Η ενταξιακή διαδικασία σημαίνει τελικά ότι θα είμαστε μία χώρα που θα υποστηρίζεται από όλους στον κόσμο», είπε.

Αμέσως μετά την επίσημη επίδοση της πρόσκλησης στην πΓΔΜ, η Μόσχα εξαπέλυσε «βολές» εναντίον του ΝΑΤΟ ισχυριζόμενη ότι η πΓΔΜ γίνεται μέλος «με το ζόρι».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία της προσπάθειας παρέμβασής τους σε «ευαίσθητα» ζητήματα της Ελλάδας στα Βαλκάνια και ειδικότερα στο ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η απόφαση αυτή της Αθήνας δεν ωφελήσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών αλλά παράλληλα ισχυρίστηκε ότι πίσω από την απέλαση «κρύβεται» η Ουάσινγκτον.

Σαββίδης: Δεν έχω καμία εμπλοκή στην υπόθεση των Ρώσων διπλωματών

cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα