Ολοκληρώθηκε η κατ'ιδίαν συνάντηση Πούτιν - Τραμπ στο Ελσίνκι

Ολοκληρώθηκε η κατ'ιδίαν συνάντηση   Πούτιν - Τραμπ στο Ελσίνκι

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 16.30 το απόγευμα η κατ'ιδίαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο Ελσίνκι. Νωρίτερα, πρι την έναρξη της συνάντησης ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε μπροστά στις κάμερες ότι η συνάντηση με τη Ρωσία είναι «καλό και όχι κακό πράγμα». «Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε πολλά καλά πράγματα για να μιλήσουμε», δήλωσε ο Τραμπ  αφού προηγουμένως επαίνεσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου από τη Ρωσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι ελπίζει σε μια  «εξαιρετική σχέση» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πιστεύω πραγματικά ότι ο κόσμος θέλει να μας δει να προχωρήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι δυο άνδρες θα συνομιλήσουν για «όλα, από το εμπόριο μέχρι στρατιωτικά ζητήματα  και τους πυραύλους στην Κίνα. Θα μιλήσουμε λίγο και για την Κίνα», δήλωσε ο Τραμπ.

Από την πλευρά του o Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι «ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον» και πρότεινε να συζητήσουν και δύσκολα πολυεθνικά ζητήματα. «Υπάρχουν αρκετά από αυτά τα ζητήματα για εμάς ώστε να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Με «διπλωματικά παιχνίδια» ξεκίνησε η σημερινή συνάντηση Πούτιν - Τραμπ στο Ελσίνκι, αφού στις 13: 03 τοπική ώρα προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Ρώσο Πρόεδρο.

Το πρόγραμμα προέβλεπε υποδοχή των δύο προέδρων από τον Φινλανδό ομόλογό τους στο Προεδρικό Μέγαρο στο Ελσίνκι γύρω στις 13:00 

Ο Ρώσος πρόεδρος, προφανώς δεν βιαζόταν και τόσο για την «ιστορική συνάντηση» με τον Αμερικανό ομόλογό του στήνοντάς τον σχεδόν μία ολόκληρη ώρα.

Ο Τραμπ και η Μελάνια περίμεναν στο ξενοδοχείο τους μέχρι να φθάσει ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος είχε στείλει νωρίτερα τη νέα προεδρική του λιμουζίνα στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ διερωτώνται πώς θα αντιδράσει άραγε ο Ντόναλντ Τραμπ που αναγκάστηκε να περιμένει τόσην ώρα τον Πούτιν.

Την ευχαρίστησή του για την συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των πρώτων δηλώσεων τους στις κάμερες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον Πούτιν για την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σημείωσε έχουμε πολλά καλά πράγματα να συζητήσουμε.

Μεταξύ αυτών, είπε πως είναι το εμπόριο, η Κίνα και «ο κοινός μας φίλος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία σημαντική ευκαιρία, καθώς για πολλά χρόνια οι δύο χώρες δεν τα πήγαιναν καλά.

Δείτε Live εικόνα

 

Ελσίνκι: Ο Πούτιν ποντάρει πολλά. Ο Τραμπ κρατάει μικρό καλάθι!

Ελσίνκι: Πόλη-φάντασμα για την συνάντηση Τραμπ-Πούτιν. Εξαφάνισαν ακόμα και τους γλάρους!

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα