Βαριές κατηγορίες για τον Λικ Μπεσόν: Με βίαζε ακόμα και όταν κοιμόμουν

Βαριές κατηγορίες για τον Λικ Μπεσόν: Με βίαζε ακόμα και όταν κοιμόμουν

Στη διάθεση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών έθεσε τον πελάτη του ο δικηγόρος του Λικ Μπενσόν έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε κατά του διάσημου σκηνοθέτη η Σαντ Φαν Ρόι. Η 27χρονη ηθοποιός από την Ολλανδία κατηγόρησε τον 59χρονο σκηνοθέτη και παραγωγό για σεξουαλική κακοποίηση.

«Μου ζήτησε να αφήσω το πρακτορείο μοντέλων, στη συνέχεια την υποκριτική, να σταματήσω τις εμφανίσεις μου, να βλέπω φίλους», υποστήριξε η Φαν Ρόι, η οποία μίλησε στο France Info για τη διετή σχέση της με τον Μπενσόν που κατά τη νεαρή γυναίκα ήταν «ένας επαναλαμβανόμενος βιασμός».

Σύμφωνα με την 27χρονη, ο σκηνοθέτης προσπαθούσε να την απομονώσει κοινωνικά. Εισήγαγε επίσης μία σχέση «πατέρα-κόρης». Μία μίξη που διανθίστηκε με «μικρές πινελιές ταπείνωσης» είπε η νεαρή ηθοποιός και κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση υποταγής που της είχε υποβάλει για να την βιάζει επανειλημμένα, μερικές φορές ακόμα και την ώρα που κοιμόταν.

Με την πάροδο του χρόνου ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει «το αντικείμενό του, η μαριονέτα του». Παρά τον φόβο, υπέβαλε καταγγελία στις 18 Μαΐου. Οι συναντήσεις του ζευγαριού γίνονταν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με την ηθοποιό, ήταν όταν ένα βράδυ την χτύπησε πολύ βίαια και έχασε της αισθήσεις της και ακολούθως τη βίασε.

«Θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε αυτούς που ασχολούνται με την έρευνα της υπόθεσης», απάντησε στο γαλλικό περιοδικό ο δικηγόρος του Μπενσόν, ο οποίος είδε τη μετοχή της εταιρείας του να κατρακυλά έπειτα απ’ τις καταγγελίες της Φαν Ρόι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα