Βόμβα του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων

Βόμβα του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων

Πρωτοφανή δήλωση από τον  επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν.

"Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν.

Μιλώντας σε think-tank στο Λονδίνο, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, έκανε σχετική αναφορά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση Ελλάδας - Αλβανίας.

Η δήλωση η οποία προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, πιθανόν να αναφέρεται στον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ), σε κάθε περίπτωση ωστόσο χρήζει άμεσης διευκρίνησης

Τι απαντά η Κομισιόν για τις δηλώσεις Χαν για τα σύνορα με την Αλβανία

Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν ουδέποτε αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως ο επίτροπος αναφερόταν στις διμερείς συνομιλίες για την ανακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, που μπορεί να επιτευχθεί μονάχα σε περίπτωση αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια ο κ. Χαν είχε κάνει λόγο για «αναδιάρθρωση συνόρων» Ελλάδας - Αλβανίας εάν όπως είπε υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών στις εν εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα