Πολύνεκρο ναυάγιο στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Στους 41 οι νεκροί

Πολύνεκρο ναυάγιο στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Στους 41 οι νεκροί

Τις δραματικές στιγμές από τη βύθιση του τουριστικού σκάφους στα ανοιχτά του νησιού Πουκέτ στη Ταϊλάνδη έχουν καταγράψει video που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο απολογισμός δυστυχώς αυξήθηκε κι άλλο, φτάνοντας στους 41 νεκρούς.

Το ναυάγιο ανοιχτά του Πουκέτ είναι ένα από τα πλέον πολύνεκρα στην Ταϊλάνδη. Video που κατέγραψαν επιβάτες πλοίου που βρέθηκε τη στιγμή του ναυαγίου στο ίδιο σημείο. Οι στιγμές είναι δραματικές. Άνθρωποι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα προσπαθούν να σωθούν, ενώ το πλοίο που τους μετέφερε βυθίζεται.

Ο καπετάνιος του πλοίου όπου βρίσκονταν οι επιβάτες που κατέγραψαν τα πάντα είχε ακούσει το μήνυμα για βοήθεια και έσπευσε στην περιοχή. Η απόφαση αυτή στάθηκε σωτήρια για δεκάδες ανθρώπους.

Οι δραματικές εικόνες έρχονται στο φως καθώς οι αρχές της Ταϊλάνδης συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που αγνοούνται. Ο νέος απολογισμός από το ναυάγιο κάνει λόγο για 41 νεκρούς και 14 αγνοούμενους.

Το σκάφος Phoenix που μετέφερε 93 Κινέζους τουρίστες και 12 μέλη πληρώματος και ξεναγούς. Βυθίστηκε την Πέμπτη λόγω της θαλασσοταραχής στην περιοχή.

Το σκάφος επέστρεφε στο Πουκέτ από το Κο Ράτσα, όταν έπεσε σε καταιγίδα, σύμφωνα με τον καπετάνιο του, τον Σομτζίνγκ Μπουντάμ. Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Μπουντάμ είπε ότι ένα κύμα ύψους πέντε μέτρων χτύπησε το πλοίο του, το οποίο πήρε κλίση. Ο ίδιος είπε στους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να ρίξουν στο νερό τις πλαστικές, φουσκωτές βάρκες διάσωσης.

Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της Ταϊλάνδης.

Το Πουκέτ προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς ξένους επισκέπτες, κυρίως Δυτικούς και Κινέζους. Μόνο φέτος αναμένονται στην Ταϊλάνδη 35 εκατομμύρια τουρίστες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα