Αστυνομικός σκότωσε 22χρονο στη δυτική Γαλλία: Ένταση και εκτεταμένα επεισόδια

Αστυνομικός σκότωσε 22χρονο στη δυτική Γαλλία: Ένταση και εκτεταμένα επεισόδια

Eνας 22χρονος άνδρας σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια σε συνοικίες της πόλης.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν περί τις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια του ελέγχου ενός αυτοκινήτου που φερόταν να παραβίασε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι ο νεαρός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας, ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο: «αρνήθηκε να υπακούσει» στις εντολές των αστυνομικών, πριν κινηθεί «εσκεμμένα» εναντίον ενός εκ των συναδέλφων τους, ο οποίος χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο.«Η SRPJ (σ.σ. η περιφερειακή υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας) της Νάντης και η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας διενεργούν έρευνα για να διαλευκανθούν τα γεγονότα και να προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός οδηγήθηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Νάντης, Πιερ Σενές.

Η είδηση του θανάτου του νεαρού κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα στην πόλη και πυροδότησε εκτεταμένα επεισόδια σε τρεις συνοικίες της Νάντης. Νεαροί πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, τμήμα ενός εμπορικού κέντρου παραδόθηκε στις φλόγες.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά τις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) στις τρεις συνοικίες όπου ξέσπασαν τα επεισόδια. Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, κατά πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Για την αντιμετώπιση των ταραχών κινητοποιήθηκαν περίπου 200 αστυνομικοί, διευκρίνισαν οι αρχές.

Η Νάντη είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και λιμένες της Γαλλίας και αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο με ναυπηγεία και εργοστάσια σαπωνοποιίας, κλωστοϋφαντουργίας, μεταλλουργίας και επίπλων.

Geopolitics Editorial Team

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα