Νέο ναυάγιο με 7νεκρούς μετανάστες - Τουλάχιστον 123 διασώθηκαν

Νέο ναυάγιο με 7νεκρούς μετανάστες - Τουλάχιστον 123 διασώθηκαν

Τουλάχιστον επτά μετανάστες, δύο από τους οποίους παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 123 διασώθηκαν σήμερα, μετά το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε η λιβυκή ακτοφυλακή.

Ο καπετάνιος ενός σκάφους του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως διασώθηκαν 123 άνθρωποι.

Οι σοροί πέντε μεταναστών, που ήταν νεκροί όταν έφθασαν οι ομάδες διάσωσης, δεν κατέστη δυνατό να ανασυρθούν, διευκρίνισε ο Ράμι Γκομέιντ.

Πρόσθεσε πως δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά πάνω στο σκάφος, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για τις περιστάσεις του θανάτου τους.

Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Τρίπολης. Αναμένεται να μεταφερθούν σε ένα κέντρο κράτησης της λιβυκής πρωτεύουσας, πρόσθεσε.

Το νέο ναυάγιο αυξάνει σε σχεδόν 180 τον αριθμό των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την Παρασκευή, βάσει των αριθμών που έχει δημοσιοποιήσει η λιβυκή ακτοφυλακή.

Την Παρασκευή ανασύρθηκαν τα πτώματα τριών βρεφών, ενώ περίπου 100 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, κηρύχθηκαν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Άλλοι 63 μετανάστες, το πλεούμενο των οποίων βυθίστηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της Λιβύης εξακολουθούν να αγνοούνται από την Κυριακή (προχθές), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης Αγιούμπ Κάσεμ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα