Εκλογές στην Τουρκία: Τι θα ψηφίσουν οι Eλληνες της Κωνσταντινούπολης

Εκλογές στην Τουρκία: Τι θα ψηφίσουν οι Eλληνες της Κωνσταντινούπολης

Τελικά, οι Ρωμιοί της Πόλης έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν;

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως κανένας δεν ανέφερε το όνομα του Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (σ.σ. Κεμαλιστές) –σε γενικές γραμμές- έχει εμφανιστεί ο πιο… μετριοπαθής σε σχέση με την Ελλάδα.

Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν πείθει τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Και πως να το κάνει όταν ο ηγέτης του κόμματός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε κάθε ευκαιρία «θυμάται» τα… 18 νησιά που έχει «καταλάβει», όπως λέει, η Ελλάδα. Την οποία απειλεί και με πόλεμο, λέγοντας πως εκείνος θα τα πάρει πίσω…

Τι ψηφίζει η Κωνσταντινούπολη και οι Έλληνες

«Θα ψηφίσω τον Ερντογάν, γιατί στα χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα ως ελληνική κοινότητα», είπε η Μαρία 41 ετών.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Γιώργου, 48 ετών, ο οποίος πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε ήρεμα. Ούτε διωγμοί, ούτε κατασχέσεις περιουσιών, όπως είχε συμβεί πριν δεκαετίες… Αν αλλάξει πρόεδρος θα έχουμε πρόβλημα. Μην δίνεις σημασία σε όσα λέει για την Ελλάδα. Τα λέει πιο πολύ για την εικόνα του. Βλέπεις… έχει εμμονή με τον Κεμάλ (Ατατούρκ). Θέλει να τον απομυθοποιήσει. Γι’ αυτό τα λέει».

«Θα ψηφίσω το κουρδικό HDP. Δεν είναι εχθρικό με την Ελλάδα και πιστεύω ότι με αυτό έχουμε κάποια ελπίδα για καλύτερες μέρες», είπε η 67χρονη Γεωργία.

«Θα ψηφίσω τους Κούρδους, γιατί όπως συμβαίνει με εκείνους, το σώμα μου είναι εγκλωβισμένο εδώ, αλλά η ψυχή μου ανήκει αλλού…», ανέφερε ο 32χρονος Αργύρης.

 Ιντζέ σε Ερντογάν: Αν έχεις το θάρρος ας κάνουμε ντιμπέιτ

«Αύριο είναι η τελευταία νύχτα. Αν έχεις το θάρρος, αντιμετώπισε με», είπε ο Ιντζέ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ενώπιον αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων

O Μουχαρέμ Ιντζέ, ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα, έδωσε μια «τελευταία ευκαιρία» στον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας να τον αντιμετωπίσει σε μια τηλεμαχία.

«Αύριο είναι η τελευταία νύχτα. Αν έχεις το θάρρος, αντιμετώπισε με», είπε ο Ιντζέ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) ενώπιον αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην προεκλογική συγκέντρωση στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Αυτή είναι η τελευταία πρόταση που σου κάνω… Αν θέλεις, μπορώ ακόμη και να ακυρώσω την προεκλογική μου συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη. Έλα, και αντιμετώπισε με, ας έχουμε μια τηλεμαχία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιντζέ κατηγόρησε επίσης το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT για παραβίαση του συντάγματος καθώς δεν είναι αμερόληπτοι στην κάλυψη της εκστρατείας.

«Το TRT αφιέρωσε 181 ώρες στον Ερντογάν και 15 ώρες στον Μουχαρέμ Ιντζέ», τόνισε.

Πέντε εκατομμύρια κόσμος συγκεντρώθηκε στην σημερινή τελευταία συγκέντρωση του

Πέντε εκατομμύρια κόσμος συγκεντρώθηκε στην σημερινή τελευταία συγκέντρωση του υποψηφίου του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρρέμ Ιντζέ σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχής. Τον αριθμό ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μουχαρρέμ Ιντζέ αλλά σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το ίδιο νούμερο έδωσαν και πηγές της αστυνομίας.

Ο Μουχαρρέμ Ιντζέ ο οποίος μέσα σε 50 μέρες πραγματοποίησε 107 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απευθύνθηκε σήμερα στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας του «Ερντογάν τελείωσες».

Ωστόσο αντέδρασε όταν αντιλήφθηκε πως 3 κανάλια εθνικής εμβέλειας διέκοψαν την δική του ομιλία προκειμένου να μεταδώσουν την ομιλία του Ερντογάν την ίδια ώρα. «Θα μηνύσω τις τηλεοράσεις που έκοψαν τη δική μου ομιλία για να μεταδώσουν του Ερντογάν. Ερντογάν τελείωσες», είπε χαρακτηριστικά ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

 Στη συνέχεια τα κανάλια έδειχναν και τις δύο ομιλίες και έδιναν φωνή πότε στον έναν πότε στον άλλον, εναλλάξ.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ κάλεσε σε 36ωρη επιστράτευση τους οπαδούς του κόμματος και ψηφοφόρους για το ενδεχόμενο νοθείας, ενώ απευθυνόμενος στον Ταγίπ Ερντογάν είπε «εγώ δεν είμαι τερματοφύλακας, είμαι επιθετικός».

 rotothema.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα