Στα άκρα Ιβανόφ και Ζάεφ: Ρίξε με αν τολμάς! Η θέση μου για τη συμφωνία δεν αλλάζει

Αναβρασμός στα Σκόπια μετά τις απειλές Ζάεφ για αποπομπή Ιβάνοφ αν δεν υπογράψει την συμφωνία με την Ελλάδα. Η απάντηση από τον πρόεδρο των Σκοπίων δεν άργησε να έρθει, «Ρίξε με αν τολμάς» ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ το μήνυμα που έστειλε ο Σκοπιανός πρόεδρος, αρνούμενος να υπογράψει τη συμφωνία των Σκοπίων με την Ελλάδα για τη «Βόρεια Μακεδονία».

«Η άποψή μου για τη συμφωνία με την Ελλάδα είναι οριστική και αμετάκλητη παρά τις απειλές», τόνισε ο Γκιόργκι Ιβανόφ μετά τι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί αποπομπής του προέδρου των Σκοπίων αν δεν υπογράψει την συμφωνία για το Σκοπιανό. 

Μάλιστα ο κ. Ιβανόφ τονίζει πως αν θέλει ο πρωθυπουργό της χώρας μπορεί να καταθέσει και πρόταση μομφής εναντίον του αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.

«Ζητώ από τον Ζάεφ, με την ίδια πλειοψηφία των 2/3 που είναι αναγκαία για την αλλαγή του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία για τον προσδιορισμό της ευθύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή στη διαδικασία της πρότασης μομφής (σ.σ.: εναντίον του). Η θέση μου για τη βλαπτική συμφωνία είναι οριστική και παραμένει αμετάβλητη, παρά τις δεδηλωμένες απειλές και πιέσεις», είπε ο Ιβανόφ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα