Στη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Στη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Δικαστής στις ΗΠΑ ανακάλεσε την εγγύηση που είχε οριστεί για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και διέταξε την κράτησή του στη φυλακή, μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Τη νέα απόφαση έλαβε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, ακυρώνοντας την εγγύηση που είχε οριστεί από το προηγούμενο σώμα, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να εξαγοράσει μάρτυρες της υπόθεσης των ρωσικών εμπλοκών στις αμερικανικές εκλογές.

Για τί κατηγορείται ο Μάναφορτ

Τόσο ο Μάναφορτ, όσο κι ο στενός του συνεργάτης Ρικ Γκέιτς αντιμετωπίζουν συνολικά 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υποβολή ψευδών φορολογικών στοιχείων, με βάση τις έρευνες τους ειδικού ανακριτή για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά του Πολ Μάναφορτ, πρώην υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας Τραμπ, και του Ρικ Γκέιτς, προστατευομένου του Μάναφορτ και δεξί του χέρι, οι δύο λομπίστες εργάστηκαν για λογαριασμό πολιτικών και κομμάτων στην Ουκρανίακαι στη συνέχεια διακινούσαν μαύρο χρήμα μέσω offshore εταιρειών στην Κύπρο, αλλά και στις Σεϊχέλες και τον Άγιο Βικέντιο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την "πατέντα" που είχε βρει, ο Μάναφορτ προχωρούσε σε αγορές σπιτιών κι ειδών πολυτελείας στις ΗΠΑ χωρίς όμως να πληρώνει φόρους για το συγκεκριμένο εισόδημα, μέσω 12 υπεράκτιων εταιριών στην Κύπρο.

Οι μισές (6) εξ' αυτών διαλύθηκαν την 11η Ιανουαρίου 2016 ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ενεργές.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα