Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Νέες απειλές από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε  συνέντευξη του σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό έστειλε νέες απειλές στην Ελλάδα

Χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά την ραδιοφωνική του συνέντευξη ρωτήθηκε για τη θεωρία της παραχώρησης των 18 νησιών στην Ελλάδα απαντώντας ότι: «Όχι μόνο κατά την διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης αλλά και πριν δεν έχει γίνει αλλαγή στο καθεστώς στο Αιγαίο. Από τα Ίμια δεν υπήρξε αλλαγή στο νομικό καθεστώς. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου.

Δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο τώρα ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο. Τους τελευταίους μήνες εμποδίσαμε γεωτρήσεις και διώξαμε τους Ιταλούς. Δεν θα αποτρέψουμε να πάρει κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Παράλληλα κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε νέες έμμεσες απειλές κατά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σημειώνοντας: «Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα