Ερντογάν: Και θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε

Ερντογάν: Και θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε

«Σκληρή γλώσσα» χρησιμοποίησε εκ νέου ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταφγπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας πως , αντίθετα με τα όσα ακούγονται περί αγοράς αλλά μη χρήσης των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία είπε πως η Τουρκία θα αγοράσει και αν χρειαστεί θα κάνει χρησιμοποιήσει τους πυραύλους.

Δεν θα αγοράσουμε τους πυραύλους για να τους βάλουμε σε μια αποθήκη είπε ο Ερντογάν. Θα τους χρησιμοποιήσουμε αν είναι ανάγκη, συμπλήρωσε και εξαπέλυσε επίθεση προς τις ΗΠΑ λέγοντας:

«Τι να το κάνουμε αν δεν χρησιμοποιήσουμε ένα αμυντικό σύστημα, να βασιστούμε στις ΗΠΑ ξανά; Όταν για χρόνια το απαιτούσαμε η απάντηση ήταν ότι το Κογκρέσο δεν το επιτρέπει. Μας έχει κουράσει αυτό».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε δείπνο ιφτάρ στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο, «Δέκα φορές ανάγνωση του Κορανίου, 100 χιλιάδες προσευχές», συνέχισε τις επιλεκτικές του επιθέσεις κατά της Δύσης.

«Εμείς είμαστε το νούμερο ένα. Η Αμερική είναι υποδεέστερη από μας, η δε Βρετανία ακόμη πιο κάτω», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε ξανά στον καγκελάριο της Αυστρίας για το κλείσιμο τζαμιών και τις απελάσεις ιμάμηδων λέγοντας ότι τον θεωρεί υπεύθυνο «αν ξεκινήσει σύγκρουση μεταξύ Σταυροφόρων και Ημισελήνου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα