Για την ειρήνη για την αποπυρηνικοποίηση θα συζητήσουν Κιμ - Τραμπ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA μετέδωσε σήμερα ότι ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συζητήσουν σχετικά με έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με το KCNA, τον Κιμ συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Άμυνας Νο Κουάνγκ Τσολ και η αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης και ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασαν χθες στη Σιγκαπούρη, για την ιστορική σύνοδο κορυφής που θα έχουν την Τρίτη στο νησί Σεντόσα.

Εν όψει της συνόδου Τραμπ - Κιμ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε από την πλευρά του τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη, όπου έφτασε και ιαπωνική αντιπροσωπεία, υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, επικεφαλής του Γραφείου του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ασία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα