Αλλαγές στα εργασιακά από τη νέα ιταλική κυβέρνηση. Η στάση της στο μεταναστευτικό

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα τροποποιήσει τη μεταρρύθμιση για τα εργασιακά που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Βιομηχανίας Λουίτζι ντι Μάιο.

Η μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε το 2015 έδινε στις μεγάλες επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευχέρεια στις απολύσεις, ενώ παρείχε ευνοϊκά, προσωρινά φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις που προσελάμβαναν μόνιμους εργαζόμενους με νέους, λιγότερο προστατευμένους όρους.

«Ο κόσμος όχι μόνο δεν έχει καμιά (εργασιακή) ασφάλεια για να παντρευτεί, αλλά δεν έχει ούτε (εργασιακή) ασφάλεια για να κλείσει κάπου να πάει στις διακοπές του», έγραψε ο Ντι Μάιο, επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, σε μήνυμά του στο Facebook.

O Ντι Μάιο διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργείου Εργασίας και βιομηχανίας.

Την ίδια ώρα, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας, Ματτέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια σημερινής επίσκεψής του στην Σικελία.

«Στο μεταναστευτικό δεν θα επιλέξουμε σκληρή γραμμή, αλλά εκείνη της κοινής λογικής», δήλωσε ο Σαλβίνι και πρόσθεσε ότι «θα ληφθούν υπόψη μόνον όσα περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο με τα Πέντε Αστέρια».

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι «χρειάζονται κέντρα για να γίνονται απελάσεις» διότι «δεν θα μείνει απαθής να παρακολουθεί τον πολλαπλασιασμό των αποβιβάσεων» και «η Σικελία δεν μπορεί να μετατραπεί σε προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης».

Ο νέος επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών υπογράμμισε, δε, ότι «δεν με ενδιαφέρουν τυχόν αμφισβητήσεις, διότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα που η κυβέρνηση αυτή πρέπει να κάνει».

Με αναφορά, τέλος, στους δεκάδες ανθρώπους που έχασαν σήμερα την ζωή τους στην Μεσόγειο, ο Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε: «υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να σωθούν οι ζωές αυτές. Να επιβιβάζονται λιγότεροι άνθρωποι στα πλοιάρια και να μπορέσουν να γίνουν περισσότεροι επαναπατρισμοί»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα