Πυροβολισμοί Βερολίνο: Δεν προκύπτουν τρομοκρατικά κίνητρα

Πυροβολισμοί Βερολίνο: Δεν προκύπτουν τρομοκρατικά κίνητρα

Η γερμανική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε ένα άτομο, που βρισκόταν εκτός ελέγχου, στον Καθεδρικό Ναό του Βερολίνου, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, οι οποίες απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην διαδίδουν φήμες.

Η γερμανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία και δεν έχει στη διάθεσή της στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι ο άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχουν τρομοκρατικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό» τόνισε μια εκπρόσωπος τύπου των αρχών στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο άνδρας, τον οποίο τραυμάτισε η γερμανική αστυνομία, είναι ηλικίας 53 ετών και αυστριακής υπηκοότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται ένοπλοι αστυνομικοί ενώ αποκλείουν την περιοχή περιμετρικά του καθεδρικού ναού και δύο ασθενοφόρα που έχουν σταθμεύσει στην είσοδο του ναού, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αρχές κλήθηκαν στο Berliner Dom, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες στη γερμανική πρωτεύουσα, αφού ξέσπασε ένας καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων.

«Στο Berliner Dom στο κέντρο της πόλης οι συνάδελφοί μας άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση λίγο μετά τις 16.00» τοπική ώρα, έγραψε σε tweet η αστυνομία.

«Τραυματίστηκε στα πόδια. Σας παρακαλούμε αποφύγετε τις φήμες», πρόσθεσαν οι αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εφημερίδα Tagesspiegel έγραψε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ύποπτος και ο άνδρας με τον οποίο διαπληκτίστηκαν.

Σε αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη, όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα