Τα γυρίζει ο Τραμπ - Μπορεί τελικά να γίνει η Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα

Τα γυρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα η συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, παρά τις χθεσινές του δηλώσεις περί ακύρωσης.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, μία ημέρα αφότου ακύρωσε την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Θα μπορούσε να είναι ακόμη και η 12η... Θα θέλαμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες, μετά τις δηλώσεις του ιδίου περί ακύρωσης της Συνόδου των δύο ηγετών.

«Πολύ καλά νέα να λαμβάνω τη θερμή και παραγωγική δήλωση της Βόρειας Κορέας. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα το δείξει!» έγραψε ο Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε νωρίτερα ιδιαίτερα λυπηρή την απόφαση του Τραμπ να ακυρώσει την πολυαναμενόμενη Σύνοδο Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δηλώνοντας πως από την πλευρά της παραμένει ανοικτή σε διάλογο με τις ΗΠΑ.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα