Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες αντιδρώντας στην χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο τονίζεται ότι για ακόμη μία φορά η χώρα μας αποδεικνύει ότι με την στάση της αποδέχεται τους πραξικοπηματίες και τονίζεται ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο λάθος στην συνέχεια.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει:  «Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, σε παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, έδωσε άσυλο σε έναν πραξικοπηματία», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση.

«Έχει λοιπόν επιβεβαιωθεί από την διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύσει και δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες», συμπληρώνει, σε οξύ τόνο, η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Καταδικάζουμε εντόνως αυτή την απόφαση που προσβάλει τη συνείδηση του τουρκικού έθνους. Ελπίζουμε πως το ελληνικό δικαστικό σύστημα δεν κάνει τα ίδια λάθη επαναλαμβάνοντας παρόμοιες αποφάσεις στο μέλλον».

Να σας θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της Ολομέλειας του, προχώρησε αμετάκλητα στη χορήγηση ασύλου για ένα από τους Τούρκους αξιωματικούς, δίδοντας λύση σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί τις ελληνικές δικαστικές αρχές για καιρό και αποτελεί μόνιμη αιτία τριβής στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Στη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής προσφυγών και είχε δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ με ισχυρή πλειοψηφία είπε «ναι» στο άσυλο, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπολοίπους επτά Τούρκους που είχαν αιτηθεί άσυλο από την Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται από την Τουρκία για το πραξικόπημα.

Μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους οκτώ και να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα