Γάζα: Νέες συγκεντρώσεις με έναν νεκρό

Γάζα: Νέες συγκεντρώσεις  με έναν νεκρό

Οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο του τριήμερου πένθους που κήρυξε ο Μαχμούτ Αμπάς, βρέθηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους «γιορτάζοντας» τη «Νάκμπα», όπως αποκαλούν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 που οδήγησε στον αναγκαστικό εκτοπισμό χιλιάδων Παλαιστινίων.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών Υγείας, καθώς Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου, αν και λιγότεροι σε σύγκριση με χθες Δευτέρα, όταν δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά.

Τον 51χρονο άνδρα, που ονομαζόταν Νασέρ Γκοράμπ, πυροβόλησαν και σκότωσαν κατά μήκος των συνόρων στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αφού χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες των θυμάτων της χθεσινής ημέρας.

Παράλληλα, η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταγγέλλοντας «εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό εναντίον των Παλαιστινίων δημοσιογράφων» γνωστοποίησε σήμερα η ΜΚΟ.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν, καταγγέλλουν τη ρίψη «απευθείας πυρών ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού εναντίον περίπου 20 Παλαιστινίων δημοσιογράφων, στην περιοχή της Γάζας» στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Γάζα από την 30η Μαρτίου.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα