Φονική θύελλα με δεκάδες νεκρούς στην Ινδία

Φονική θύελλα χτύπησε την Ινδία με τουλάχιστον 78 άνθρωποι να χάσουν  τη ζωή τους. Σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι ξερίζωσαν δέντρα και γκρέμισαν κολόνες ηλεκτροδότησης. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα, να κλείσουν δρόμοι και να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ρατζαστάν, στα δυτικά, κι ακόμα 45 στο Ουτάρ Πραντές, στα βόρεια.

«Είμαστε αντιμέτωποι με σφοδρή θύελλα, με ασυνήθιστα ταχείς ανέμους» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό ανθρώπων.

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στην Αλουάρ, στο βόρειο Ρατζαστάν, δήλωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το όχημά του στον δρόμο και να τρέξει για να σωθεί ώστε να γλιτώσει και να μην παρασυρθεί από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

«Δεν έχω ξαναδεί μια τόσο καταστροφική θύελλα εδώ και τουλάχιστον 25 χρόνια. Όλος ο κόσμος φοβάται και ψάχνει για καταφύγιο για να γλιτώσει από τα δέντρα και τα σπίτια που παρασύρονται από τους ανέμους. Πρόκειται για εφιάλτη» δήλωσε στο AFP. Η περιοχή της πόλης Άγκρα, όπου βρίσκεται το Τατζ Μαχάλ, είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την αμμοθύελλα αυτή, με 43 καταγεγραμμένους θανάτους μέχρι στιγμής. Ωστόσο το διάσημο μαυσωλείο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα