Πέθανε το 23 μηνών βρέφος που έπασχε από ανίατη ασθένεια

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Άλφι Έβανς, το νήπιο ηλικίας μόλις 23 μηνών που νοσηλευόταν σε ημικωματώδη κατάσταση στη Βρετανία και οι γονείς του ζητούσαν να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή που λάμβανε ενάντια στην άποψη των γιατρών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

"Ο μονομάχος μου άφησε κάτω την ασπίδα του και άνοιξε τα φτερά του στις 02:30, μας ράγισε η καρδιά", έγραψε στο Facebook ο πατέρας του Τομ Έβανς.

"Το μικρό μας αγοράκι άνοιξε απόψε τα φτερά του (...) Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας", σημειώνει επίσης στο Facebook η μητέρα του Κέιτ Τζέιμς.

Η βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε την Τετάρτη μια τελευταία προσφυγή της Κέιτ Τζέιμς και του Τομ Έβανς, οι οποίοι, ενθαρρυμένοι από την υποστήριξη του Πάπα Φραγκίσκου και της ιταλικής κυβέρνησης, ζητούσαν να επιτραπεί να συνεχιστεί η θεραπεία του παιδιού τους στην Ιταλία, όπου νοσοκομεία είχαν προτείνει να το δεχθούν.

Η απόφαση αυτή έδωσε τέλος σε μια μακρά δικαστική μάχη μεταξύ των γονιών του Άλφι και την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ, στην βορειοδυτική Αγγλία, όπου ο Άλφι νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τον Δεκέμβριο του 2016.



Σύμφωνα με το νοσηλευτικό αυτό ίδρυμα, το νήπιο, το οποίο είχε γεννηθεί στις 9 Μαΐου του 2016, είχε προσβληθεί από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια για την οποία δεν υπήρχε θεραπεία και οι γιατροί του είχαν αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.

Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία είχαν προσφύγει οι γονείς του παιδιού είχαν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης απορρίψει το αίτημά τους.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα